סכסוכי עבודה בהיי טק | עו"ד עבודה
סכסוכי עבודה בהיי טק הם בהחלט דבר אפשרי, וזאת בניגוד לרושם כי עולם ההייטק הוא עולם מושלם. זה נכון כי חברות ההייטק מציעות שכר גבוה ותנאי העסקה טובים, והן נמצאות בראש טבלאות השכר במשק. אך גם בחברות ההייטק ישנן סוגיות הקשורות לעובדים, כמו פגיעה בזכויות, וגם שם ישנן בעיות.
עו“ד עבודה הוא עורך דין המעניק ייעוץ וייעוץ משפטי בכל הסוגיות הקשורות לשוק העבודה, החל מייעוץ לקראת חוזה עבודה בהייטק, ועד זכויות עובדים בפיטורים.
שוק ההייטק הישראלי – סקירה על סכסוכי עבודה בהיי טק
לא אחת אנו שומעים את הביטויים על מעצמת ההייטק הישראלית. והאמת שזוהי לא קלישאה, ישראל נחשבת למדינה מובילה מבחינה טכנולוגית. פיתוחים טכנולוגיים רבים, הן בחומרה והן בתוכנה פותחו בישראל. החברות הטכנולוגיות הישראליות נחשבות למובילות בתחום של בינה מלאכותית, פינטק, הגנת סייבר ובריאות.
בישראל מתקיים אקוסיסטם בו לקוחים חלק מוסדות מחקר, אוניברסיטאות ומוסדות חינוך, ושיתופי פעולה בין המגזר העסקי למגזר הציבורי. אלו הם חלק בלתי נפרד מסיפור ההצלחה של ההייטק הישראלי.
עם זאת, השוק מתמודד עם אתגרים משמעותיים, וביניהם גם הדרישות לזכויות עובדים, הקמת ארגוני עובדים וסכסוכי עבודה. חשוב לשמור על זכויות העובדים, וישנה חקיקה שנועדה להבטיח זאת. אך סכסוכי עבודה פורצים מידי פעם, וכאשר זה קורה יש צורך בשירותיהם של עורכי דין לענייני עבודה.
סכסוכי עבודה בהיי טק
ראשית כל יש להגדיר מהם סכסוכי עבודה. במידה וישנו סכסוך בין עובד למעביד, כמו למשל טענות על הרעת תנאים בעבודה – זהו עניין אישי. זה לא נחשב לסכסוך עבודה. סכסוכי עבודה בהייטק מתקיימים כאשר ישנו עניין הנוגע לכלל העובדים. ולמעשה ההגדרה של סכסוך העבודה נובעת מתוך חוק יישוב סכסוכי עבודה.
על פי סעיף 2 לחוק, סכסוך עבודה מתקיים בתנאים הבאים:
- כאשר זהו סכסוך בין המעביד לעובדים או לפחות קבוצה של עובדים.
- סכסוך בין המעביד לבין הארגון המייצג את העובדים.
- או כאשר ישנו סכסוך בין ארגון המייצג את המעבידים, לבין הארגון המייצג את העובדים.
כמו כן, לא כל נושא הוא עילה להכרזת סכסוך עבודה, וגם הנושאים מוגדרים בחוק. הסכסוך יכול להתקיים לגבי הנושאים הבאים:
- סכסוך סביב קביעת תנאי העבודה.
- כריתת הסכם עבודה קיבותי, שינוי החוזה או ביטול החוזה.
- נושאי קבלה לעבודה או אי קבלה, כמו גם סיום העבודה.
- קביעת זכויות וחובות במסגרת יחסי עובד מעביד.
סכסוך עבודה הוא עניין רשמי, ויש להכריז עליו. הסמכות ניתנת לארגון המייצג את העובדים, ולבעל התפקיד שניתנה לו הסמכות הזו (זהו עניין פנימי של הארגון).
ישנן גם תקנות לגבי נוסח ההכרזה, ובדרך כלל הדבר נעשה על ידי עורכי הדין של הארגון המייצג את העובדים. ועכשיו השאלה מה קורה לאחר ההכרזה על סכסוך עבודה?
ובכן, נשק השביתה עומד על הפרק, אך לא כל כך מהר. ניתן להפעיל את השביתה לאחר 15 יום ממועד ההכרזה, וזהו חלון הזמן שבו הצדדים מנסים להגיע להסדר.
ההודעה על סכסוך העבודה נשלחת גם למשרד העבודה (הממונה על יחסי עבודה), והוא עשוי להתערב בניסיונות לפשר בין הצדדים. כאשר מדובר בארגונים גדולים , עם עובדים רבים או השפעה משמעותית על הציבור, ישנה מוטיבציה גדולה יותר להתערב.
כל הסדר הוא בעל משמעות משפטית, ומנוסח בצורה משפטית, ולכן צריך עו“ד עבודה.
עו“ד עבודה
עו“ד עבודה, כלומר עורך הדין המביא איתו את הידע בדיני עבודה, הוא הכתובת גם עבור המעסיקים וגם עבור העובדים והארגונים המייצגים אותם. כמובן שישנו ניגוד אינטרסים, ועורך דין לענייני עבודה אינו מייצג את שני הצדדים באותו הסכסוך. אך במקרים שונים, לעתים שוכרים את שירותיו המעסיקים, ולעתים העובדים.
עורכי הדין יכולים לסייע בצורות שונות. למשל הם יכולים להיות עורכי דין המנסים לגשר בין הצדדים. והם יכולים להיות גם עורכי הדין המסכמים את הפרטים המשפטיים ומכינים את החוזה בין הצדדים.
מחפשים עו“ד עבודה? מתמודדים עם סוגיות של סכסוך עבודה בהייטק? או אולי סוגיות של תביעת שיימינג במקום העבודה? עורך דין לענייני עבודה רועי דותן עומד לשירותם של עובדים, ארגוני עובדים ומעסיקים. משרדנו מעניק ייעוץ משפטי וייצוג בכל הסוגיות העשויות להתעורר בשוק העבודה.
עורך דין רועי דותן תמיד לשירותכם
מלבד דיני עבודה, עורך דין רועי דותן מתעסק במגוון סוגיות נוספות לרבות הפחתת ארנונה לעסקים, עתירות מנהליות, תביעות לשון הרע במקום העבודה, חובות בהוצאה לפועל, הפרת זכויות יוצרים, קניין רוחני ועוד.
סכסוכי עבודה בהיי טק | עו"ד עבודה