תביעת חוב ארנונה בהוצאה לפועל יכולה להתבצע בתור תביעה על סכום קצוב.
למי שלא מכיר את ההליך, תביעה על סכום קצוב היא תביעה על סכום שניתן לחשב בצורה מתמטית פשוטה. כמו למשל צו הארנונה של הנישום בתוספת ריבית פיגורים.
תביעה על סכום קצוב בהוצאה לפעול אינה מתאימה למקרים שבהם ישנה מחלוקת על החישוב. במקרים שבהם ישנה השגה על שומת ארנונה, יש לפנות למחלקת הארנונה של העירייה או לנהל נגד העירייה מאבק משפטי.
תביעת ארנונה סכום קצוב מתאימה למקרים שבהם החוב אינו עולה על 75,000 שקלים. במידה והחוב חורג מהסכום הנ״ל, על העירייה לפעול באמצעים אחרים לגביית החוב.
יתכן כי העירייה מנסה לגבות את החוב באמצעות ההוצאה לפועל, אך לנישום ישנה מחלקות לגבי החוב. במקרה שכזה מהרו להתייעץ עם עורך דין ארנונה על מנת לבחון את המקרה ולראות מהו הצעד הנכון לעשות.
תביעת חוב ארנונה בהוצאה לפועל
אם קיבלתם תביעת חוב ארנונה בהוצאה לפועל, חכו רגע. אל תמהרו לשלם את החוב או להגיע להסדר חוב בהוצאה לפועל לפני שתוודאו כי דרישת החוב מוצדקת. עליכם לפעול מהר, לפני שיתחילו הליכי גבייה, אך תמיד כדאי שעורך דין יבדוק את המקרה.
אחד הדברים הראשונים שאנו מציעים לבדוק במקרה של תביעת חוב ארנונה בהוצאה לפועל, הוא התיישנות התביעה.
על פי חוק ההתיישנות, חוב ארנונה מתיישן לאחר תקופה של 7 שנים. מניין השנים מתחיל ברגע היווצרות החוב. אך למרות כי החוק ברור למדי, בפועל מקרים רבים של התיישנות חוב ארנונה מגיעים לבית המשפט.
השאלה המרכזית היא האם הרשות המקומית נקטה במאמצי גבייה במהלך השנים. אם עברו 7 שנים ולא היה שום ניסיון לגביית החוב, ניתן לטעון להתיישנות. ואם העיירה מנופפת בהודעת דרישת התשלום של חוב הארנונה, בית המשפט לא יראה בזה ניסיון גבייה אקטיבי.
אך במידה ואכן היו ניסיונות גבייה בבית המשפט או הליכי גבייה מנהליים, מרוץ ההתיישנות מתחיל מחדש.
ישנו מושג משפטי נוסף שכדאי לכם להכיר בהקשר זה ״שיהוי״. זהו עיקרון משפטי התקף במקרים שבהם ישנו התמהמהות בהפעלת הזכויות המשפטיות. במקרה של חוב ארנונה, גם אם לא עברו 7 שנים, בעיני בית המשפט זה לא סביר כי תעבור תקופת זמן ארוכה מבלי שהעיירה תנסה לגבות את החוב. זה נוגד את עקרונות הצדק וההגינות, ולכן בית המשפט עשוי לקבוע כי היה כאן שיהוי בגביית החוב, ולדחות את טענות העירייה.
תביעת ארנונה סכום קצוב
כפי שכבר נאמר, תביעה על סכום קצוב מוגבלת עד לסכום של 75,000 שקלים. לכן זהו לא בהכרח הערוץ באמצעותו תפעל העירייה.
אם סכום החוב גבוה מ 75,000 שקלים, הרשות המקומית תצטרך לפעול בערוצים אחרים אשר יכולים להיות תביעה בבית המשפט או הפעלת הליכי גבייה מנהלית.
במידה ובית המשפט יפסוק כי הנישום צריך לשלם לעירייה, היא תוכל לפנות להוצאה לפועל לצורך מימוש פסק דין כספי.
דרך אחרת שהעירייה יכולה לפעול בה היא היא גבייה מנהלית. זוהי שיטת גבייה שנויה במחלוקת, שיטה הנתונה לביקורת של בתי המשפט. על סמך חוקים מסוימים העירייה יכולה לפעול לגביית החוב באמצעות הטלת עיקולים שלא בצו של בית משפט.
עורך דין לענייני עירייה
מס הארנונה הוא אחד ממקורות ההכנסה המרכזיים של הרשויות המקומיות. בעזרת המס הרשויות יכולות לממן את כל הפעילות והשירותים שניתנים לאזרח, ואלו הם בהחלט דברים שיש להם ערך עבור כולנו.
יש לשלם את מסי הארנונה ולא ניתן להתחמק מהם. אך למרות הצורך במיסוי הארנונה, עדיין לעתים צריך לרסן את הרשויות המקומיות והעיריות הפועלות בדרכי גבייה אגרסיביות ולעתים לא מוצדקות.
לא רק הליכי הגבייה הם הבעיה, אלא במקרים רבים ישנה השגה על שומת ארנונה; דבר שכיח מאוד כאשר מדברים על ארנונה לעסקים.
חישוב הארנונה נעשה על פי שטח הנכס ועל פי סיווגי הארנונה של הרשות המקומית. אך יתכנו מחלוקות שונות על מדידת הנכס ועל סיווג הנכס. חלקכם עשויים לקבל בהכנעה את דרישות התשלום של העירייה, אך אחרים מבינים כי לעתים כדי להילחם עם דרישות תשלום מוגזמות.
זה לא דבר פשוט להתנהל מול גופים חזקים כמו עיריות, אך עדיין עליהן לעמוד בדרישות החוק והן אינן חפות מטעויות. במקרה וקיבלתם שומת ארנונה גבוהה ויש לכם השגות על הארנונה, כדאי להתייעץ עם עורך דין לענייני ארנונה.
עורך דין ארנונה רועי דותן הוא בעל ניסיון רב בנושאים של הפחתת ארנונה לעסקים והתנהלות מול הרשויות המקומיות. למשרדינו הכלים לבחון את שומת הארנונה, ולהעריך האם ישנו פוטנציאל להפחתת הארנונה.
אנו יכולים לסייע לכם בכל מקרה של תביעת חוב ארנונה בהוצאה לפועל, בין אם באמצעות טענות התנגדות רלוונטיות או הסדר חוב בהוצאה לפועל.
חפשו אותנו גם בפייסבוק.
תביעת חוב ארנונה בהוצאה לפועל | תביעת ארנונה סכום קצוב